首页

[中考英语语法考点总结]中考英语语法人称代词练习题

【www.wafclan.com--党团知识】

  编者按:在英语语法学习的时候,把人称代词的几种用法都熟悉后,就会在考试和应用中少犯错误。以下是小编整理的一些关于人称代词的练习题,一起看看一下吧!

中考英语语法人称代词练习题

  人称代词专项练习题

  一.用形容词性物主代词和名词性物主代词填空

  1. I ate all ____ sandwiches yesterday.(I )

  Can I have one of ____ ? ( you )

  2. George has lost ____ ( his) pen. Ask Mary if(是否)she will lend (借给)him ____ .( she )

  3.. Jack has a dog and so have I. ____ (he ) dog and ____ ( I ) had a fight (打架).

  4. The teacher wants you to give back that book of ____ (he )

  5. Mr. and Mrs. Green and a friend of ____ are coming to see us.( they )

  6. We are going to Paris to stay with a French friend of ____ .(we )

  7. Are these ________(you)pencils?

  Yes, they are ________(our).

  8. —Whose is this pencil?

  —It’s ________(I).

  9.I love ________(they)family very much.

  10. She is________(I)classmate.

  11. Miss Li often looks after________(she)brother.

  12. —Are these ________(they)bags ?

  —No, they aren’t ________(their). They are ________(we).

  二、用适当的人称代词填空:

  1. __________ is my aunt. We often visit __________.( she )

  2. Her sister is helping _______(we).

  3. What day is __________ today? — __________ is Thursday.(its)

  4. These are your books,Kate. Put __________ in the desk,please.(they )

  5. I have a blue bike. The red one isn’t __________.( I )

  6. These new houses are so nice. __________ are very expensive.(them )

  7. Is this pencil-box Li Lei’s? No,___________ is very new.( he )

  8. Ling Ling is a girl. ____ studies in a primary school.

  9. Mike is my classmate. ____ is good at Engliush .( his )

  10. Kate wants a glass of milk. Will you pass it to ____ ?( she )

  11. What’s the weather like today ? ____ is cloudy.( its )

  12.John and I are in the same school._____(we)go to schooltogether.

  13.Everyone likes_____(she), do______(you)?

  14. Danny gives the book to ______ (you).

  15.______(I) have many friends. Someof_____(they)are good at English.

  16.Jim is English. ________ (I) likeplaying with _______(he).

  17.I love ________(they)very much.

  18.Miss Li often looks after________(she).

  19.They are waiting for__________(they).

  20.Do you like Li Ming? No, ______(I) don’tlike _____(he).

  三、选择填空

  1. . Tom and Jack are brothers. This is _____ room.

  A. they B. them

  C. their D. theirs

  2. ________ will spend the summer holiday in Hawaii.

  A. She, you and I B. You, she and I

  C. I, you and she D. Her, me and you

  3. Between you and ________, he is not a real friend.

  A. me B. I

  C. he D. his

  4. My uncle bought a new bike for ________.

  A. theirs B. they

  C. me D. I

  5. We are in the different classees. My classroom is very big,and ______ is small.

  A. her B.she

  C. hers D. mine

  6. Mrs Green is my teacher. I’m _____ student.

  A. he B. his

  C. him D. himself

  7. That’s a cat. _____ name is Mimi.

  A. It B. It’s

  C. Its D. itself

  8. Little Baby knows that he should not take the things that do not belong to ________.

  A. he B. his

  C. her D. him

  9. Will anyone go on a trip with him ? — Not ________.

  A. I B. me

  C. mine D. he

  10. Among those lovely toys, the brown toy dog was given by ________.

  A. he B. his

  C. him D. he’s

  答案:一.1. my, yours 2. his,hers 3. his, mine 4.his 5. theirs 6. ours 7. your, ours 8.mine 9.their 10. my 11. her 12. their, theirs, ours

  二. 1. She, her 2. us 3. It, it 4. them 5. mine 6. They 7.his 8. She 9. He 10. her 11. It 12. We 13. her, you 14. you 15. I, them 16. I, him 17. them 18. her 19. them 20. I , him

  三. 1. C 2. B 3.B 4. C 5.C 6.B 7.C 8.D 9.B 10.C

作者|Sunny

  公众号:初中英语语法知识点同步讲解

  本文为原创文章,版权归作者所有,未经授权不得转载!


中考英语语法人称代词练习题
延伸阅读
睡觉、吃饭、洗澡和外出散步,是小宝宝一天最主要的几项活动。小宝宝在第一年里的变化是很快的,每一个时期对于爸爸妈妈来说都有不同的照料重点和差别,下面一起来看下婴幼儿的生活习惯。0-2个月婴幼儿生活习惯一[db:tag]
2020-04-11
一节5号电池,一条硬铜线,一块永磁铁,这就是全部材料。构建好后铜环就会高速旋转,很有意思。可以用来启迪下一代电子爱好者。一起来看看电动机玩具做法实验吧。电动机玩具做法实验DIY小学科学小制作作品需要准[db:tag]
2020-03-31
酒文化作为一种特殊的文化形式,在传统的中国文化中有其独特的地位,以下是小编收集的关于《酒文化知识作文》,仅供大家阅读参考!酒文化知识中国是卓立世界的文明古国,中国是酒的故乡。中华民族五千年历史长河中,[db:tag]
2020-03-29
生活在地球,地球给我们的馈赠也很多,下面是百分网小编为大家整理的关于地球科普知识资料,希望对大家有帮助!地球科普知识:地球的四大层圈科学家把地球分为四个圈层:岩石圈、水圈、大气圈和生物圈。岩石圈:是指[db:tag]
2020-03-29
传统文化组成古文、诗、词、曲、赋、民族音乐、民族戏剧、曲艺、国画、书法、对联、灯谜、射覆、酒令、歇后语等;传统节日(均按农历)有:正月初一春节(农历新年)、正月十五元宵节、四月五日清明节、五月五日端午[db:tag]
2020-03-29
编者按:政治的学习都要求要把哲学理论应用到实践中去,不能把实践和理论分开。但是有人说哲学理论不能结合实践,为什么?我们一起看看这篇《为什么哲学理论不能结合实践?》。我发现最绕脑子的事情就是去证明一件事[db:tag]
2020-03-29
语文教育是小学阶段十分重要的一个环节,也是最基础的课程。为了能够让小学同学们学好语文知识,老师需要教会学生进行知识点的归纳、总结工作。那么,小学语文有什么知识要学好呢?下面小编给大家分享关于小学语文知[db:tag]
2020-03-29
71 与港澳台地区进行公务往来时,需要将简体字转换为繁体字。下列通过电脑自动转换的繁体字正确的是( )A 千裏之行 B 影後 C 發生 D 人雲亦雲72 近些年出现的官员用错典故而引发的笑话不少,典故[db:tag]
2020-03-29
天文科学知识是很多儿童想要知道的知识,但是有很多的儿童不知道一些有名的天文知识。现在让我们一起来看看内容吧!儿童的天文知识1、天球天球就是以观测者为球心,以无限大为半径所描绘出的假想球面,我们看到的天[db:tag]
2020-03-20
众所周知,俄罗斯是世界上面积最大的国家,位于亚欧大陆北部。俄罗斯联邦也具有相当的全球影响力。那么,同学们在学习地理过程中,需要掌握哪些与俄罗斯有关的知识点呢?下面小编给大家分享关于俄罗斯地理知识点,我[db:tag]
2020-03-19
  • 推荐访问